Klanten recensies

Wat ziet Sofie?

Wil je weten wat andere lezers van de boeken vinden? Op deze pagina lees je alle recensies. Ook kun je zelf een recensie achterlaten. Wij van Uitgeverij Ensifera zijn in ieder geval heel benieuwd naar je mening! Alvast bedankt.

Recensie deel 1

Ik vind het een heel leuk en mooi boek. Het ziet er zo leuk uit met die mooie tekeningen er bij. Dat spreekt kinderen heel erg aan. Zo willen zij graag dat verhaal horen. Zij worden daar nieuwsgierig van. Allemaal leuke avonturen beleven met Max Levi en Sofie. Op naar de volgende avonturen.

29 januari 2021

Marianne Buchner

Recensie deel 1

Wat een heerlijk boekje! Ik heb hem gekocht voor mijn nichtje. Ik zat er alvast zelf even doorheen te bladeren en werd er gelijk enorm vrolijk van door de vrolijke illustraties. Voor je het weet zit je met je gedachten in een droom van een luchtballon.

29 januari 2021

Priscilla Mulder

Recensie deel 1

Wat een heerlijk boek, ik werd er blij van. 

30 januari 2021

Inge

Recensie deel 1

Wat een leuk boek is het geworden Nance. Zo leuk geschreven en dan de avonturen die Sofie en haar broers meemaken. En zo leuk geïllustreerd door Nieke. Mijn complimenten met dit leuke kinder- en voorleesboek! Op naar deel twee, Sofie en...... Een echte aanrader! (Schiedam heeft er een leuke kinderboekenschrijfster bij!!)

30 januari 2021

Willem den Broeder

Recensie deel 1

Een superleuk boek op rijm. Makkelijk en leuk om voor te lezen. Makkelijk voor kinderen om zelf te lezen. Sofie maakt heel wat mee en er komen leuke vervolgboeken. 

30 januari 2021

Loes 

Recensie deel 1

'Sofie en haar helden' is een ontwapend, lief boek. Prachtige kleuren en de zinnen in rijm lezen erg vloeiend. Een aanrader voor kleuters!

31 januari 2021

Janne de Jong - Mama Nijlie

Recensie deel 1

Toen ik afgelopen week het pakketje waar het boek in zat open maakte, viel me gelijk iets op ; hoe mooi en verzorgd het eruit zag. En met een plaatje van een cover! En de binnenkant viel ook niet tegen! De mooie zachte kleuren lopen door in de mooie grote illustaties aan de binnenkant. Het doet heel schattig aan. En dat is het eigenlijk ook. Het voorwoord is bijvoorbeeld is echt heel ontroerend. Als je als moeder een boek voor je kinderen maakt, vind ik echt heel bijzonder. Het is een leuk fantasievol verhaal. Met rijmende zinnen die fijn om voor te lezen zijn. Het maakt het verhaal net ietsje leuker, het rolt lekker van de tong zullen we maar zeggen. Maar dat kan natuurlijk ook komen omdat Nancy een Schiedamse is, en daar praten ze net als bij ons in Rotterdam. Dat kan ik me ook ingebeeld hebben natuurlijk

1 februari 2021

Marissa van Tante Boekie

Recensie deel 1

Wat een heerlijk boek om in weg te dromen! Tijs luistert graag naar het verhaal maar hij is ook erg dol op de mooie tekeningen!

1 februari 2021

Shirley & Tijs

Recensie deel 1

Een boek waar je in kan wegdromen. De mooie tekeningen helpen hier zeker bij! Voorgelezen aan mijn nichtje en ze vond het fantastisch. En ze wilde ook graag het volgende avontuur met de toverstaf lezen. Nog even wachten!

1 februari 2021

Ascha

Recensie deel 1

Super leuk boek. Er staan mooie plaatjes in het boek waar kids dol op zijn. Een leuk avontuur, een echte aanrader. Wij zijn heel erg benieuwd naar het volgende boek. 

2 februari 2021

Kim Witteveen

Recensie deel 1

In Sofie en haar helden neemt Nancy Heinsman de lezer mee naar de wereld van Sofie en haar twee broers. In een luchtballon gaan ze samen op avontuur en ontdekken ze de mooiste dingen. Het verhaal is geschreven in rijmvorm en daar ben ik zelf altijd groot fan van. Hierdoor leest Sofie en haar helden fijn en is het ook onwijs leuk om voor te lezen! Nancy Heinsman heeft een aantal mooie en belangrijke onderwerpen in Sofie en haar helden weten te verwerken. Het verhaal gaat namelijk over ontdekken, vertrouwen, geborgenheid, liefde en familie. Sofie vindt dit bij haar broers en dat is heel mooi om te zien. Hierdoor krijgen lezers het gevoel dat familie er altijd voor je zal zijn, je zal helpen en ervoor zal zorgen dat je gelukkig bent. De illustraties in Sofie en haar helden zijn gemaakt door Nieke Stegerman. De cover geeft jullie natuurlijk al een beetje een idee van hoe de binnenkant eruit zal zien en die is prachtig, toch?! Elke illustratie is iets groter dan een pagina en aan de rechterkant vind je de tekst van Nancy Heinsman. De illustraties zijn zacht en teder, ze stralen een gelukkig en vrolijk gevoel uit. Ze passen perfect bij de tekst en zorgen ervoor dat het verhaal nog meer tot leven komt! Kortom, Sofie en haar helden is een geslaagd eerste deel van de boekenreeks Wat ziet Sofie?. Het verhaal is heel toegankelijk en vlot geschreven door Nancy Heinsman voor kindjes vanaf ongeveer 3 jaar. En Nieke Stegerman maakte mooie, passende en gedetailleerde illustraties. Samen zorgen ze ervoor dat het verhaal tot leven komt en dat je samen met Sofie en haar helden op avontuur gaat!

2 februari 2021

Chantal (Magicofbooksnl)

Recensie deel 1

Dit ontroerend voorleesverhaal was de droom van debutante Nancy Heinsman. Haar kinderen inspireerden haar voor dit verhaal op rijm over het belang van familie, geborgenheid, liefde. Maar het gaat zo zeer over vol zelfvertrouwen op avontuur gaan en de wereld ontdekken. Met durf kom je altijd een pak verder, zie je meer, leer je nieuwe zaken en maak je de mooiste herinneringen. De illustraties in zachte tinten zijn heel realistisch en blinken uit expressiviteit. De emoties van de hoofdpersonages lees je in één oogopslag. Ze stralen van verwondering en gezelligheid. https://wonder-land-by-alice.com/2021/01/30/sofie-en-haar-helden/ 

3 februari 2021

Ineke (wonderlandbyalice)

Recensie deel 1

Mooi verhaal voor mijn kleinzoon Beny

3 februari 2021

Opa Z.

Recensie deel 1

Wat een geweldig verhaal! Er is toch ook niks dat leuker is dan de wereld te ontdekken met je grote broers. De tekeningen maken het verhaal helemaal compleet en maken het verhaal echt levend. Een echte aanrader dus!

12 februari 2021

Ilona

Recensie deel 1

Sofie en haar helden is een leuk boek op rijm. Dit leest er leuk voor! De kinderen proberen zelf de rijm af te maken wat nog weleens voor grappige momenten zorgt. Na een aantal dagen weten ze het juiste woord te rijmen. Dit vind ik een van de fijne dingen aan dit boek. Leren rijmen! De tekeningen zijn daarnaast erg lief en de tekst is duidelijk leesbaar zodat mijn oudste goed kan leren om zelf te lezen. 

18 februari 2021

Mieke

Recensie deel 1

Wat was het leuk verpakt, met confetti erbij in! Zo was het meteen al een cadeautje. Het gevoel dat ik tijdens het lezen kreeg, was liefde. De liefde die in het boek is gestopt, de liefde voor je kinderen en daarmee de personages in je boek en hoe lief die kinderen met elkaar omgaan. 
Dus een boek waar ik een warm gevoel aan over houd. 

5 maart 2021

Mirjam Dijk

Recensie deel 1

Ik vind het een mooi boek. Een lief verhaal met mooie tekeningen. Het boek heeft een fijn tekststuk en de tekeningen zitten vol mooie kleuren. Ik word er erg blij van! We lezen het erg graag. 

2 april 2021

Debora

Recensie deel 1

Wat een verassing hoe het pakket binnen kwam! Heel leuk en verzorgd, compleet met confetti. Het uitpakken was al een heel feestje. Mijn dochter was meteen blij! Een lief handgeschreven kaartje maakte het compleet. Lief, dankjewel! Mijn dochter vind Sofie een stoer meisje en ze wilt graag net als Sofie naar buiten om te zien wat Sofie ook allemaal ontdekt heeft. Zo zijn we naar het bos gegaan om een boom te zoeken om in te schommelen.  Mijn dochter vraagt nu elke dag wanneer ze met haar broer naar het bos mag. Dankjewel voor dit liefdevolle verhaal! :-)

15 april 2021

Rebecca

Recensie deel 1

Lief, vrolijk, teder en avontuurlijk. Dit is wat ik van Sofie en haar helden vind. Zeer liefdevol geschreven en ook nog eens op rijm. Dit is erg fijn voorlezen. De kleinste dingen die je kunt ontdekken in deze grote wereld. Dat is wat Sofie samen met haar helden doet. Wat ik ook erg leuk vind, is het einde van het verhaal. 'Klik, klik' zei het toverstokje... -Flits, Flats, Pats, Boem!- en wat gebeurde er toen? Wij kunnen niet wachten op het nieuwe verhaal want we zijn erg benieuwd wat er gaat gebeuren na deze toverspreuk. 

17 april 2021

A. van Rieken

Recensie deel 1

Het zijn de kleine dingen die het doen! Dat is wat mij is bijgebleven na het lezen van dit boek. Geluk zit in kleine dingen en het zit in de mensen waarmee je deze mooie herinneringen maakt. Een liefdevol verhaal, vol met kleine leermomenten. Het verhaal ontroerde mij zelf op de laatste bladzijdes. Prachtig!

3 mei 2021

Mevr. de Graaf

Recensie deel 1

*Dankbaar!* Wat een fijne combinatie heb ik gevonden om op een spelenderwijze manier te kunnen kletsen over bepaalde  onderwerpen. Mijn dochter zit in deze gekke tijd met wat 'dingetjes' en erover praten (of te verwoorden) vind ze soms nog wat lastig. Door het boek te lezen en daarna met de kletskaarten aan de slag te gaan kwamen er spontaan bepaalde dingen los en konden we er fijn over praten. We namen Sofie als voorbeeld, hoe zou Sofie zich voelen en hoe voel jij je? Elke avond pakken we twee kletskaarten erbij, lezen we het boek, zoeken we de woorden op in het boek en knopen een praatje aan. Fijn! Ik ben dankbaar. :-)

11 mei 2021

Caroline

Recensie deel 1

Ik ging al smelten bij het voorwoord. Zo lief! Wat een ongelofelijk schattig en geweldig boek. Alles is op rijm geschreven wat het altijd heel leuk maakt om voor te lezen. De tekeningen zijn ook stuk voor stuk onwijs mooi getekend. Ik vind het boek een feestje! Mijn zoontje vroeg gelijk of ze dat echt beleefd hadden hihihi. Die zat helemaal in het boek! Kortom, dit boek is een aanrader.
Gaaf dat boek 2 al in de maak is. We kunnen niet wachten.

26 mei 2021

Joyce

Recensie deel 1

Liever dan lief! Wat een lief boek is Sofie en haar helden. Sofie die de wereld wilt ontdekken en dit samen met haar broers gaat doen. Wat een lieve woordjes en wat een fijn verhaal. Er valt zoveel te ontdekken en er zijn daardoor zoveel mooie herinneringen die je kunt sparen. Wij zijn FAN! En we kijken met veel plezier uit naar deel 2. PS: Bedankt voor het vrolijk ingepakte pakket!

12 juni 2021

Romy 

Recensie deel 2

Daar is dan deel 2! En nog leuker dan deel 1 moet ik zeggen. Deel 1 daar was mijn kleine meid al dol op, maar met deel 2 met de dromenfee en het leren tellen van de verschillende dingen is ze nog blijer. Ze wilt nu heel de dag van alles tellen samen met de dromenfee uit dit boek. Erg leuk!

23 juli 2021

A. Rieken

Recensie deel 2

Sofie en Bo en de betoverde laarsjes is al net ze betoverend zoals de titel doet beschrijven. Het verhaal neemt je echt mee in een dromenwereld en je beland elke keer weer op een mooie kleurrijke plek. Mijn kinderen vinden het erg leuk om voor het slapen dit boek te lezen en mee te doen met de tel opdrachten. Na het lezen zeggen ze dan: komt de dromenfee vannacht bij mij ook? Wie weet... ;-) 

26 juli 2021

Monique.P

Recensie deel 2

Wie wilt er nou niet mee met de dromenfee op een vrolijk telavontuur?! Wij in ieder geval wel. De meiden krijgen er geen genoeg van! Dankjewel! Ze kijken nu al uit naar deel 3. 

5 augustus 2021

Nienke

Recensie deel 2

Dol zijn we op de dromenfee! Natuurlijk ook op de vrolijke Sofie die samen met haar nichtje Bo een vrolijk dromenavontuur beleefd tijdens een logeerpartijtje. De kinderen hier willen nu ook graag een logeerpartijtje. Zal de dromenfee dan ook komen? Dit boek heb ik onlangs ook kade gegeven en ook daar is het een hit. Het gaat zelfs mee op vakantie.

8 augustus 2021

Mevr. Smit

Recensie deel 2

Een vrolijk en liefdevol boek. Mooie prenten in vrolijke kleuren. Het verhaal is erg leuk. Door het rijmverhaal te leren rijmen en door de telopdrachten leren ze spelenderwijs tellen. Goed te gebruiken in de klas. Na de vakantie ga ik het meteen gebruiken in de klas. (Ps: deel 1 met de kletswoorden raad ik ook aan voor in de klas.)

8 augustus 2021

Juf Pam

Recensie deel 1

Sofie en haar helden is een lief boek. Een verhaal over een klein zusje dat nieuwe dingen leert van haar twee grote broers. Ze hoeft niet bang te zijn en ze vertrouwd hun. Hierdoor ziet en ontdekt ze van alles door met een luchtballon te gaan vliegen. Wat een lieve woorden staan in dit boek. Ik als moeder kreeg er kippenvel van. Prachtig! Nu erg nieuwsgierig naar deel 2. 

15 september 2021

M. van der Waal

Recensie deel 2

Voor het slapen gaan gaan wij graag mee met de dromenfee. De meisjes Bo en Sofie maken bijzondere dingen mee in hun dromen. Welk klein meisje zou dit nou niet willen? Zelf ik als groot mens zou mee willen met de dromenfee. Het is een mooi boek wat ik ieder kind zou aanraden. Mooie dromen maken!

28 oktober 2021

Faith

Laat een recensie achter via dit formulier.